Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

TO FACEBOOK ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Γνωρίζοντας πως δεν αμφισβητείται η συμβολή των κοινωνικών δικτύων στην τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής, δεν μπορώ να καταλάβω πως στήθηκε το επικοινωνιακό κομμάτι της ψηφιακής προβολής του εθίμου των Καβαλάρηδων.




Πως; Με μία ανάρτηση, χαμένη στις πολλές άλλες της σελίδας του Δήμου, στο Facebook. Ανάμεσα ίσως σε ανακοινώσεις για διακοπές στο δίκτυο της ύδρευσης. Συγνώμη, αλλά δεν μιλάμε για μια απλή μονοήμερη νυχτερινή εκδήλωση, αλλά για αυτό που αξιολογούμε ως το κορυφαίο πολιτιστικό καλοκαιρινό γεγονός της περιοχής μας.

Ήταν δύσκολο να γίνουν σελίδες έστω στο Facebook και το Instagram; Με αναρτήσεις προσεγμένες αισθητικά, με σύντομα κείμενα σωστά συντακτικά και ορθογραφικά, που θα συμπληρωνόταν από ποιοτικά αρχεία πολυμέσων (φωτογραφικά, μουσικά, video). Αναρτήσεις σποραδικές αναρτήσεις κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς, που θα πύκνωναν όσο πλησιάζαμε στην κορύφωση του εθίμου. Στις αναρτήσεις θα υπήρχαν και αυτές με τις παλιές φωτογραφίες, εμπειρίες και μαρτυρίες, με την ιστορία του εθίμου.

Στο Facebook θα δημιουργούσαμε «EVENΤ» με τις εκδηλώσεις της κάθε μέρας. Για να υπενθυμίζουμε συνεχώς την εκδήλωση και να προσκαλούμε τον κόσμο να δηλώσει την παρουσία του, όλες τις μέρες όχι μόνο τις δύο τελευταίες. Θα πληρώναμε ένα ποσό στα κοινωνικά δίκτυα ώστε τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, να γινόταν πολλαπλώς επαναλαμβανόμενη προβολή των αναρτήσεων της σελίδας. Αναρτήσεις για τους κανόνες που πρέπει να τηρούμε αυτή την εβδομάδα, ώστε να βοηθήσουμε στην ομαλή τέλεση του εθίμου. Ανακοινώσεις της οργανωτικής επιτροπής. Ανάρτηση του προγράμματος σε ένα σταθερό σημείο της σελίδας.

Πόσα άλλα!!


  • Αποσπάσματα από το Google Maps με τις τοποθεσίες τέλεσης του εθίμου. Αλλά σημεία ενδιαφέροντος κοντά σε αυτή την τοποθεσία. Την κυκλοφορία μέσα στην Σιάτιστα, τα τμήματα του οδικού δικτύου που θα είναι κλειστά, πότε θα είναι κλειστά, και τις εναλλακτικές διαδρομές. Τους χώρους στάθμευσης και τις διαδρομές προσέγγισης του. 

  • Αναρτήσεις και για το φαγητό που για εμάς συμβολίζει τον Δεκαπενταύγουστο! Ποιο είναι άραγε, για να το ζητήσουν οι επισκέπτες;  

  • Για το τέλος; Αναρτήσεις της 16ης Αυγούστου που να καλούν τον κόσμο στον Δεκαπενταύγουστο της νέας χρονιάς.


Να πω για τα σχόλια των χρηστών της σελίδας. Είναι το υλικό για την οργανωτική επιτροπή, για να ενημερώνεται για τα προβλήματα που προκύπτουν, για να λύσει τώρα αν μπορεί κάποια, και για να κάνει τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Ποιο πιθανό είναι να γράψει κάποιος ένα σχόλιο στο Facebook παρά να ψάχνει το τηλέφωνο του Δήμου.

Φυσικά και υπάρχουν και άλλες ιδέες. Ιδέες που έρχονται στο κεφάλι ενός που δεν ασχολείται επαγγελματικά με το θέμα αυτό. Πολλά επιπλέον θα πρότεινε ένας επαγγελματίας;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου