Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΤΡΑΜΠΑΝΤΖΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ο σύλλογος αποφοιτησάντων του Ιστορικού Ταμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας καλεί την Πέμπτη, όχι μόνο τα μέλη του αλλά και τους απόφοιτους, του σχολείου που έχει μια πολλαπλά συμβολική σημασία για την Σιάτιστα, να παρευρεθούν στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί.



Αν διαβάσουμε το καταστατικό του συλλόγου θα διαπιστώσουμε ότι οι στόχοι του είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς των υπολοίπων συλλόγων της πόλης μας, και για να επιτευχθούν θα χρειαστεί να διανυθεί μια μεγάλη και δύσβατη διαδρομή.

Θα ήθελα σε επόμενη δημοσίευση μου να εκθέσω την προσωπική μου άποψη ως προς την σκοπιμότητα της ύπαρξης αυτού του συλλόγου, και για το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Ποιος είναι ο σκοπός και οι στόχοι του συλλόγου;

ΣΚΟΠΟΣ

«Η συμβολή του, στην προστασία και διατήρηση, του Τραμπαντζείου Γυμνασίου, και της ταυτότητός του, καθώς και στην προστασία, της ταυτότητας, της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, της Σιάτιστας, με τεκμηριωμένες επιστημονικά δημόσιες παρεμβάσεις, υπό μορφή ανακοινώσεων δημοσιεύσεων, και παραστάσεων σε δημόσιους φορές, για θέματα ή δράσεις, που αφορούν, το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, και την πολιτιστική κληρονομιά, της Σιάτιστας.»

ΣΤΟΧΟΙ

«Α. Η κατά το δυνατόν, πλήρης και βαθειά ενημέρωση, των μελών του Συλλόγου, για την Ιστορία του Τραμπαντζείου Γυμνασίου, και την πολιτιστική κληρονομιά, της Σιάτιστας, μέσα από τις πολλές υπάρχουσες, ήδη, σχετικές επιστημονικές εργασίες των συμπατριωτών μας, και μη.

Β. Ο εμπλουτισμός του πληροφοριακού υλικού για την ιστορία του Τραμπαντζείου Γυμνασίου, και της Σιάτιστας:

1. Με την συνέχιση της έρευνας από τα μέλη του Συλλόγου σε αρχεία, βιβλιοθήκες.

2. Με την συνεργασία, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τους άλλους φορείς, της πόλης, της Σιάτιστας.

3. Με την καταγραφή και αξιοποίηση των νέων δεδομένων, στην ολοκλήρωση, της ψηφιακής αποτύπωσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Σιάτιστας.

Γ. Η δημιουργία αρχείου, με νομικά έγγραφα, σχετικά, με τους σκοπούς του Συλλόγου.

Δ. Η δημιουργία έγκυρης ψηφιακής βιβλιοθήκης, με βιβλία αναφερόμενα, στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, και την Σιάτιστα, γενικότερα.

Ε. Η δημιουργία τεκμηριωμένου, και νομικά κατοχυρωμένου ψηφιακού αρχείου, με φωτογραφίες, και ντοκουμέντα, για την Ιστορία, του Τραμπαντζείου Γυμνασίου, και της Σιάτιστας.

ΣΤ. Η πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων, από τα μέλη του Συλλόγου, προς την τοπική κοινωνία, με στόχο, την πληρέστερη ενημέρωση, των συμπολιτών μας, στην Ιστορία του Τραμπαντζείου, και της Σιάτιστας, ουσιαστικά, η διάχυση της ενημέρωσης, των εδαφίων Α’ και Β’ του παρόντος άρθρου.

Ζ. Απώτερος στόχος, η δημιουργία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου