Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«Πέλεκον Μέρες Γιορτών Βοΐου, 2018», αύριο στις 12:00, συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Σιάτιστας

Η Σιατιστινή ζωγράφος, Θάλεια Φλωρά – Καραβία, θα είναι το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων «Πέλεκον Μέρες Γιορτών Βοΐου» που διεξάγονται από 15 -24 Ιουνίου στη Σιάτιστα, στον Πελεκάνο, στην Εράτυρα, στον Αλιάκμονα, στη Νεάπολη.


Θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων της ζωγράφου στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο και θα μιλήσουν για το έργο της και την σημαντική προσωπικότητα της, ο Άλκης Χαραλαμπίδης, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και η Αναστασία Ζήση, Καθηγήτρια Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στη Σιάτιστα, στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 12.00, θα χαιρετήσει, ο Δήμαρχος Βόιου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και θα μιλήσουν:.

  • Θεοδώρα Λειψιστινού, φιλόλογος, πρώην πρόεδρος του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, με θέμα «Παρουσίαση του προγράμματος Πέλεκον 2018».
  • Γεώργιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οι εκδηλώσεις Μέρες Γιορτών Βόιου Πέλεκον».
  • Αρετή Χονδρογιάννη-Μετόκη, Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης «Η αρχαιολογική έρευνα στο νομό Κοζάνης. Προοπτικές Πολιτισμικής Διαχείρισης».
  • Δημήτρης Κωστόπουλος, επ. Εφέτης Διοικητικής Δικαιοσύνης, με θέμα «Οι Ελιμειώτες στρατηγοί στο πλευρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
  • Λάζαρος Κώτσικας, Πολιτικός Μηχανικός, διδάκτωρ του τμ. Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα «Θάλεια Φλωρά - Καραβία, η Σιατιστινή ζωγράφος των εθνικών αγώνων, η λογοτέχνης».
  • Γεώργιος Τσότσος, Δρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Σχολικός Σύμβουλος, με θέμα «Τα κάστρα της Γαλατινής και η θέση τους στο οχυρωματικό δίκτυο της περιοχής».
  • Κυριακή Μαυροφυλλίδου, Φιλόλογος-εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακά: Πηγές και Μεθοδολογία στην Ιστορία και Διδασκαλία Νέας Ελληνικής Γλώσσας, με θέμα «Το βόρειο ιδίωμα μέσα από τα τραγούδια της Πέλκας».
  • Στέργιος Τσιούμας, Αρχιτέκτων - Εικαστικός, με θέμα «Η παράδοση που φορέσαμε σαν ρούχο ενώ είναι σώμα που πάλλεται και ζητά να αγαπηθεί. Επιστροφή στη γλώσσα αλλιώς η παράδοση θα γίνει delivery»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου