Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Όλοι την Κυριακή στο Βουδούρειο


Την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» μια πολύ όμορφη εκδήλωση από τα παιδιά της Πέμπτης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.



Ο τίτλος της εκδήλωσης. «Σιάτιστα, Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα». Θα προβληθεί το βίντεο που γύρισε ο δάσκαλος της τάξης Μιχάλης Δούβλος με τους μαθητές του.

Η παρουσία μας είναι επιβεβλημένη.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε την χαρά των παιδιών όταν θα δουν τις καρέκλες του κτιρίου γεμάτες. Θα νιώσουν την αγάπη όλων για αυτό που έκαναν. Η πρώτη ουσιαστική εμπειρία τους, με την πολιτιστική παράδοση του τόπου τους, θα είναι κάτι το οποίο θα μείνει για πάντα μέσα τους. Δεν θα είναι μια στείρα απομνημόνευση γνώσεων μέσα σε μια κλειστή σχολική αίθουσα.

Θα είναι τα ίδια τα παιδιά, που στην έκτη δημοτικού του χρόνου, στο γυμνάσιο μετά, στο λύκειο στο τέλος, που θα παροτρύνουν τους δασκάλους τους, τους καθηγητές τους για την υλοποίηση παρόμοιων δραστηριοτήτων. Τα ίδια τα παιδιά που όταν θα ωριμάσουν, θα αναζητήσουν να μάθουν και άλλα πράγματα για την πολιτιστική τους κληρονομιά, θα αναλάβουν τις δικές τους πρωτοβουλίες για νέες δράσεις.

Θα έχουν αντιληφθεί το χρέος τους προς το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου τους. Κομμάτι του είναι τα αρχοντικά, με τις μεσάντρες, τις τοιχογραφίες, τον ηλιακό, τα ξυλόγλυπτα, τα όμορφα ταβάνια και όχι τα παλιοντάμια!

Όσο για τους δασκάλους, ακόμα και οι δύσπιστοι θα πειστούν, πως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ανακαλύψουν νέους τρόπους, με τους οποίους τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή, θα ερωτευθούν την παράδοση μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου