Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ!!

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που με αιχμηρό ύφος αναφερόμουνα στο γεγόνος ότι ποτέ σε όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε ένα πλάνο με το οποίο προβάλαμε την τοπική μας ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Προβολή που φυσικά δεν θα είχε στόχο, απλά και μόνο η ιστορία, να γίνει γνώση περισσότερων ανθρώπων και έξω από την Σιάτιστα, αλλά θα μας βοηθούσε σε δύο στόχους. Να βρούμε την ταυτοτητά μας στην τουριστική αγορά, να αναπτύξουμε το αφήγημα, το οποίο θα ήταν ένα από τα κομμάτια του πλάνου τουριστικής προβολής.

Έτσι κατά καιρούς διαβάζουμε για τον Κοζανίτη Νικόλαο Κασομούλη, για τον Θρακιώτη Γεώργιο Μέγα, για τον Καστοριανό Αριστοτέλη Ζάχο. Πριν από δύο χρόνια μάθαμε πως η Θάλεια Φλωρά – Καραβία γεννήθηκε σε ένα τούρκικο λασποχώρι την Σιάτιστα.

Σήμερα μάθαμε και κάτι καινούργιο για δύο Κοζανίτες από την ιστοσελίδα που στήθηκε για το 2021. Η σελίδα παρουσιάζει τους τέσσερις θεματικούς άξονες στους οποίους θα κατατάσσονται οι εκδηλώσεις για το 2021. ΤΟ 1821 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 200 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ 2021 ΩΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.

Στην πρώτη ενότητα με ένα πολύ όμορφο γραφικό ξεδιπλώνεται ένα χρονολόγιο με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της περιόδου πριν, κατά την διάρκεια, και μετά το 1821. Πήγα στο 1790 όπου σημειώνεται ένα ιστορικό γεγονός με τίτλο «Κυκλοφορεί η «Εφημερίς»». Από κάτω ο σύνδεσμος μας παραπέμπει σε άλλη σελίδα με περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό γεγονός.



Ασχολίαστο, καλή χώνεψη!

Δια του λόγου το αληθές ο σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου