Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας: Η ταινία των παιδιών στον σύλλογο απόδημων Σιατιστέων των Η.Π.Α (βίντεο)

Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι απόδημοι Σιατιστινοί στις Η.Π.Α όπου στο ετήσιο αντάμωμά τους στις 14 και 15 Ιουλίου 2018 παρακολούθησαν την ταινία των παιδιών της περσινής Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας.

Από την αρχή του καλοκαιριού υπήρξαν επαφές του σχολείου με τον Σύλλογο απόδημων Σιατιστέων Η.Π.Α κι έτσι η ταινία «Σιάτιστα: Ένα ταξίδι σε μια αρχόντισσα» μαζί με μια επιστολή ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη. Η ταινία προβαλλόταν το συγκεκριμένο διήμερο σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Clarion» όπου εδώ και 96 χρόνια κάθε καλοκαίρι οι απόδημοι Σιατιστινοί ανταμώνουν για ένα σιατιστινό γλέντι.

Οι επαφές που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές ενώ δεν έκρυψαν τη χαρά τους μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τη δράση αυτή των παιδιών που έστω και εικονικά τους έφερε κοντά στην πατρίδα τους, τη Σιάτιστα.
Στο βίντεο παρακολουθήστε την ομιλία του αντιπροέδρου του Συλλόγου απόδημων Σιατιστέων των Η.Π.Α, του συμπατριώτη μας που ζει στην Αμερική, κ. Ιωάννη Πλούμπη. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι κάντε κλικ στο κουμπί «Υπότιτλοι».


Η μετάφραση έγινε από τον δάσκαλο Αγγλικών του σχολείου μας κ. Αμπατζίδη Γεώργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου