Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40. ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ;

Σε σημερινή ανάρτηση το siatista-info (από το αρχείο του Γεωργίου Μπόντα), ξαναθυμηθήκαμε τους Σιατιστινούς που έπεσαν στις μάχες του Αλβανικού Έπους.


Θα προσθέσω το όνομα ενός ακόμα ανθρώπου. Μπορεί να μην γεννήθηκε στην Σιάτιστα. Μπορεί να μην την επισκέφθηκε ποτέ. Ήταν γόνος όμως μιας αριστοκρατικής οικογένειας της Σιάτιστας, της οικογένειας Ζάχου. Η κουλτούρα της οικογένειας του, με ωθεί να τολμήσω να ρισκάρω την εκτίμηση ότι γνώριζε τα πάντα για την πατρίδα του πατέρα, του Ζάχου Ζάχου.

Αναφέρομαι στον Κλέωνα Ζάχο, που τον γνωρίσαμε μέσω των δημοσιεύσεων της εποχής του (που ανακάλυψε η Καλλιόπη Μπόντα) και μάθαμε για την διάκριση του στο άθλημα της αντισφαίρισης (τένις). Αργότερα από το διαδίκτυο, οι σελίδες με περιεχόμενο την ομάδα του Παναθηναϊκού συμπληρώσαν τις γνώσεις μας γι αυτόν αφού πληροφορηθήκαμε και για την σχέση του με την ομάδα χόκεϊ επί χόρτου.

Αλλά από εκεί μάθαμε και κάτι άλλο. Ότι ήταν ένας από τους αθλητές του Παναθηναϊκού που έπεσαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες. δεν προέκυψαν και άλλες πληροφορίες για το ιστορικό του Κλέωνα Ζάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου