Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η επόμενη μέρα στο Βοίο, η πρώτη ερώτηση.

Το τριήμερο που διανύουμε είναι μια ευκαιρία χαλάρωσης και ξεκούρασης για πολλούς από εμάς. Όχι όλους! Καθώς αυτές τις ημέρες επιστρέφουν πάρα πολλοί στα πατρώα εδάφη από τα μεγάλα αστικά κέντρα, αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για κάθε «εν δυνάμει» υποψήφιο.



Στις ημέρες κυριαρχίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώ λίγο ανούσια και αστεία την επιμονή πολλών σε παλιές και παρωχημένες μεθόδους διεξαγωγής της προεκλογικής τους εκστρατείας. Θα προσπαθήσω να αλλάξω τον τόνο.

Πως;

Πολύ απλά με την υποβολή κάποιων ξεκάθαρων ερωτημάτων. Ερωτημάτων που όλοι πιστεύω είμαστε σε θέση να καταλάβουμε, αν οι απαντήσεις που θα δώσει κάποιος θα είναι γενικολογίες, με μοναδικό στόχο να ακουστούν ευχάριστα στα αυτιά μας.

Ένα πρώτο ερώτημα λοιπόν σήμερα. Με δύο συνιστώσες.

Θεωρούν πως είναι εφικτή η βιώσιμη αστική ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω της διάσωσης και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Πως θεωρούν ότι μπορεί να βελτιωθεί η τουριστική εικόνα του τόπου μας;

Για να είναι, όπως είπα, ξεκάθαρο το αντικείμενο των ερωτημάτων μου, επιβάλλεται να συμπεριλάβω τους ορισμούς κάποιων εννοιών. Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε ακριβώς.

«Αειφόρος βιώσιμη ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες».

«Η τουριστική εικόνα, διαμορφώνεται από το τουριστικό προϊόν του τόπου και περιλαμβάνει την πρωτογενή τουριστική προσφορά, τις τουριστικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς, υποδομές μεταφορών και πληροφόρησης κλπ».

Λάζαρος Γ. Κώτσικας
Πολιτικός Μηχανικός, PhD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου