Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Είμαστε στην τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας. Οι συνδυασμοί που κατεβαίνουν για την δημαρχία ολοκληρώνουν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία. Από τους συνδυασμούς όμως για το τοπικό, δεν είχαμε καμία ουσιαστική ενημέρωση για το προτίθενται να κάνουν. Πρόγραμμα κανένα.


Για τα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα προβλήματα της πόλης, τα κληροδοτήματα, τις προτάσεις που θα κάνουν στην δημοτική αρχή.

Κύριοι, η Σιάτιστα δεν είναι κανένα μικρό χωριουδάκι, είναι η πρωτεύουσα του Δήμου μας. Παλιά ήταν ο Δήμος Σιάτιστας. Είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του Δήμου μας, που προσπαθεί αυτός πάνω της να κρατηθεί. Η Σιάτιστα με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Δεν χρειάζεται να τυπώσουν πολυτελή έντυπα. Μια λίστα προτάσεων που μπορεί να γίνει γνωστή και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Μάλλον, μερικοί θεωρούν αυτονόητη την εκλογή τους. Η κάλπη δεν ξέρω τι θα βγάλει. Αλλά δεν ξέρω αν θεωρείται σεβασμός προς το εκλογικό σώμα, να θεωρούν ότι είτε έτσι, είτε αλλιώς, αυτούς θα αναγκαστούμε να εκλέξουμε. Αυτοαναγνωρίζονται ως μια λύση ανάγκης που υπό άλλες συνθήκες η εκλογή τους δεν θα ήταν δυνατή;

Μια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια; Ελπίζω να διαψευσθώ!

Μήπως η κατάσταση που διαμορφώνεται τώρα, επιβάλλει σε όλους μας να δούμε με ποιο τρόπο θα είμαστε πιο κοντά στο τοπικό συμβούλιο, για να παρακολουθούμε την λειτουργία του και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις του;

Λάζαρος Γ. Κώτσικας
Πολιτικός Μηχανικός, PhD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου