Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΪΟΥ


Δεν ξέρω σε πόσους είναι γνωστός ο τουριστικός οδηγός με τίτλο, «Στα Μονοπάτια του Βοΐου». Η έκδοση του έγινε με χρηματοδότηση του προγράμματος «Πίνδος», στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τη δημιουργία δικτύου περιπατητικών μονοπατιών στο Νομό Κοζάνης».

Ο αναγνώστης διαβάζοντας τον πλούσιο σε φωτογραφίες οδηγό, θα γνωρίσει την περιοχή του Βοΐου, την φύση, τον πολιτισμό, και την αρχιτεκτονική των κτισμάτων, επισκεπτόμενος τους οικισμούς, περπατώντας στα μονοπάτια, διασχίζοντας τα πέτρινα γεφύρια και κάνοντας ένα προσκύνημα στα μοναστήρια του.


Η αξιοποίηση αυτού του οδηγού δεν έπρεπε να σταματήσει στην εκτύπωση και το μοίρασμα πολλών αντιτύπων του. Επιβαλλόταν να συνεχιστεί με την μεταφορά του υλικού του με ένα τρόπο επαγγελματικό στο διαδίκτυο και σε άλλα μέσα προβολής. Δεν θα μπορούσε, πχ να γίνει μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, η οποία συνεργαζόμενη με το GPS να καθοδηγεί τον επισκέπτη στο Βόιο;

Για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο οδηγός.

Είναι πικρή διαπίστωση πως η εφαρμογή και χρήση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών) στο Δήμο μας, είτε στην εσωτερική του λειτουργία, είτε στην δημιουργία εφαρμογών για την εξυπηρέτηση των δημοτών, είτε στην τουριστική του προβολή είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου