Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Μιλάω συνεχώς για την αλλαγή της πορείας της περιοχής μας μέσω δράσεων που θα ωθήσουν την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το Βόιο είναι μια από τις ιδανικές περιοχές καταφύγιο, όσων αποζητούν μια ολιγοήμερη απόδραση από την πολύβουη ζωή και την αγχώδη καθημερινότητα του μεγάλου αστικού κέντρου.


Κάτι όμως που θα έπρεπε να αλλάξει στην περιοχή μας στα Χριστούγεννα, δεν είναι και ο στολισμός της;

Μήπως γίνεται κατά ένα τρόπο τυχαίο, με στόχο να γεμίσει την πόλη με στολίδια και να εκπλήξει τα μάτια του κατοίκου της πόλης και των επισκεπτών της; Μήπως θα έπρεπε να επιλεγεί μια άλλη τακτική;

Η πρόσκληση ενός ειδικού, ίσως αρχιτέκτονα, ο οποίος αφου περπατήσει την πόλη μας και ξεχωρίσει τα σημεία της που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς διαθέτουν μια ξεχωριστή δυναμική (πχ η περιοχή του Αγίου Δημητρίου) θα προτείνει ένα στολισμό με τα εξής στοιχεία.

Θα κινείται γύρω από μια κεντρική ιδέα, θα σέβεται τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης, δεν θα είναι υπερβολικός, θα δώσει ένα διαφορετικό χρώμα και θα παροτρύνει τον κόσμο να επισκεφτεί την πόλη της Σιάτιστας και την περιοχή του Βοίου ευρύτερα.

Η επίσκεψη νοείται θα γίνει αρκετά νωρίτερα από τα Χριστούγεννα, ώστε να κάνει τον προγραμματισμό του ο δήμος για την προμηθεία τον στολιδιών, που με την διαδικασία ενός διαγωνισμού όπου τα στολίδια θα τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου