Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Η Σιάτιστα αυτό το χρονικό διάστημα βιώνει και πάλι μια κρίση στο βασικό κομμάτι της οικονομίας της, στη γούνα. Σε συνδυασμό με την ευρύτερη οικονομική κρίση οι επιπτώσεις είναι εμφανής στην ζωή της πόλης μας. Όλο και πιο απαιτητή είναι η ανάγκη για την αναζήτηση και άλλων προοπτικών ανάπτυξης. Μια αποδεκτή προοπτική από όλους είναι μέσω του τουρισμού.

Αλλά! Είμαστε σχεδόν σαράντα πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ο κάτοικος μιας μεγαλοαστικής περιοχής, αναζητά αυτές τις μέρες να ζήσει διαφορετικά ένα κομμάτι αυτών των διακοπών. Μακριά από την βαβούρα και την ψύχρα της πόλης. Αλλά όχι μόνο στην Σιάτιστα. Στον Πεντάλοφο, στα πέτρινα χωριά του Βοΐου, που αν χειμώνας θελήσει μπορεί να μας βοηθήσει στην δημιουργία ενός όμορφου σκηνικού.

Αλλά η προβολή μιας περιοχής που θέλει να προσελκύσει επισκέπτες τα Χριστούγεννα δεν ξεκινά μια εβδομάδα, δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ξεκινά από πολύ νωρίτερα, γιατί να έρθει στην Σιάτιστα, τι μπορεί να δει, πως θα διασκεδάσει, που θα μείνει, που θα φάει; Η απάντηση, «μπορεί να μας βρει μέσω της σελίδας» με οδηγεί στην ερώτηση. Είμαστε στην κατάσταση που οι τουρίστες ψάχνουν μας ή εμείς αυτούς; Μήπως με τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστή η σελίδα του δήμου, όποια και αν είναι αυτή.

Τα προβλήματα που έχουμε είναι πολλά. Αυτό όμως αποκαλύπτει την έλλειψη επιτελείου εδώ και χρόνια από το δήμο μας, επωμισμένο με το κομμάτι του τουριστικού μάνατζμεντ. Αλλά και αν ξεκινήσει η προβολή μια εβδομάδα πριν, αρκεί η ανάρτηση μιας φωτογραφίας; Ποιος θα την συνοδεύσει με ένα επαγγελματικά γραμμένο κείμενο. Αλλά μήπως τώρα δεν υπάρχει ούτε ο άνθρωπος που θα αναρτήσει την φωτογραφία;


Λάζαρος Γ. Κώτσικας
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου