Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Χθες στις 8 Νοεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Σιατιστέων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Αφορμή αποτέλεσε, η ανακάλυψη στην κασέλα ενός παλιού αρχοντικού στην Σιάτιστα είκοσι τεσσάρων γαμήλιων προσκλητηρίων. Τα προσκλητήρια παραδόθηκαν στους συγγενείς των νυμφευμένων σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Άννα Γκουτζιαμάνη – Στυλιανάκη.


Η φίλη της σελίδας Ουρανία Τσαβλαχοπούλου σε προσωπική της ανάρτηση μας δίνει πληροφορίες για την εκδήλωση. Στην ανάρτηση επισύναψε την γαμήλια φωτογραφία των γονέων της Κωνσταντίνου Μπέντα και Θεολογίας Σαραϊλή και το προσκλητήριο που της παραδόθηκε.


Πόση χαρά και συγκίνηση έφερε σε όλους αυτή η πρωτοβουλία, πόσα πράγματα μπορούμε να μάθουμε για τις συνήθειες, την καθημερινότητα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις εκείνης της εποχής;
Πόσα τέτοια κειμήλια μπορεί να έχουμε και εμείς, σε σφραγισμένα από το χρόνο συρτάρια, ντουλάπια, κασέλες; Για αυτό προσοχή δεν τα πετάμε! Σίγουρα κάποιος υπάρχει που μπορεί να ζωντανέψει εικόνες του παρελθόντος. Ας παραδοθούν σε αυτόν.

Συγχαρητήρια στην Άννα Στυλιανάκη – Γκουτζιαμάνη για την ιδέα της και την πρωτοβουλία που ανέλαβε.


Λάζαρος Γ. Κώτσικας
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου