Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Διάκριση μαθητή του 1ου Δημοτικού στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος

Πραγματοποιήθηκε και φέτος από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών ο Πανελλήνιος και Παγκύπριος διαγωνισμός παιδικής και εφηβικής ποίησης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Τα αποτελέσματα έφεραν μεγάλη χαρά στο 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας αφού ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης Τσιότσιος Νικόλαος κατάφερε να διακριθεί με το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Παιδικής Ποίησης Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων.



 Ο μαθητής του 1ου Δημοτικού σχολείου με το ψευδώνυμο «Σιατιστινός» και το ποίημα με τίτλο «Σιάτιστα» αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση του διαγωνισμού και η βράβευσή του θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Θυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή του κάθε μαθητή/τριας απαιτούνταν η υπεύθυνη δήλωση – συγκατάθεση των γονέων κηδεμόνων ενώ το θέμα ήταν ελεύθερο και βάση των κανονισμών του διαγωνισμού η δοκιμασία πραγματοποιήθηκε εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας Τσιότσιο Νικόλαο για την επιτυχία του στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος. Με το ποίημα του κατάφερε να διαφημίσει την πόλη μας, τη Σιάτιστα.

Παρακάτω διαβάστε το διακριθέν ποίημα:
«Σιατιστινός» - Τάξη: ΣΤ΄ Δημοτικού

Σιάτιστα

Περήφανή μας Σιάτιστα με τ΄ αρχοντικά,
είσαι χτισμένη όμορφα ψηλά, πολύ ψηλά
και στέκεσαι καμαρωτή
σε μια αετοφωλιά!

Έχεις τους ευεργέτες σου,
τα άξια παιδιά σου
που βοηθούν τον τόπο τους
προσέχουν τη φωλιά τους!

Έχεις το ηλιαστό κρασί
τους νόστιμους μεζέδες,
τα έθιμα τα όμορφα
και τους πολλούς γλεντζέδες!

Είσαι στον κόσμο ξακουστή
για τον πολιτισμό σου,
τους λόγιους, τους δάσκαλους
και τον ηρωισμό σου!

Σιάτιστα  εσύ πατρίδα μας
με την σπάνια ομορφιά σου
θα σ αγαπάμε πάντοτε
όλα τα παιδιά σου!

Το σχολείο προωθεί και επικροτεί την πρόοδο των μαθητών / μαθητριών σε μια εποχή δύσκολη, άκρατου μηδενισμού. Η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό δεν προσβλέπει αρχικά στην πρωτιά αλλά στην προσπάθεια, την καλλιέργεια και ανάδειξη της αισθητικής έκφρασης, την ανάπτυξη
δημιουργικότητας και έμπνευσης καθώς και στην εκπαίδευση στη δημιουργική γραφή. Κι όλα αυτά καλλιεργούνται ακόμη και μέσω της βοήθειας από αγαπητά πρόσωπα. Μια διάκριση κι ένας έπαινος είναι αποτελέσματα της προσπάθειας!

Ο κάθε μαθητής θα παραλάβει από το σχολείο αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Μιχάλης Δούβλος
Δάσκαλος της ΣΤ' Δημοτικού Σιάτιστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου