Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΝΟΥ

Με θλίψη είδα την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Μπούνου στην συνοικία της Χώρας στην Σιάτιστα. Η εικόνα αυτή δημιουργεί προφανώς σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητα, στην ασφάλεια και στα αυτοκίνητα των κατοίκων αυτής της περιοχής. Είναι μια εικόνα προσβλητική για την Σιάτιστα.

Η λύση θα πρέπει να ικανοποιεί δύο βασικούς περιορισμούς. Να μην οδηγήσει πάλι σε παρόμοιες καταστάσεις σαν την σημερινή. Να σέβεται την παραδοσιακό χαρακτήρα του οικισμού.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά την προσωπική μου άποψη έχεις τις εξής επιλογές. Απευθύνεσαι σε περιοχές με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά τις Σιάτιστας για να μάθεις ποια λύση επέλεξαν. Ψάχνεις σε εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία για δεις και άλλες επιλογές.

Στην κατασκευή φροντίζεις να τηρηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και των εργασιών που θα εκτελεστούν. Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Αυτό εξασφαλίζεται με στενή παρακολούθηση από την επιβλέπουσα υπηρεσία εξασφαλίζοντας της το προσωπικό, έστω έκτακτο για αυτό το έργο ή προβλέποντας στην χρηματοδότηση του έργου την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου.

Αυτό που δεν ξέρω είναι, κάθε πότε καθαρίζονται τα φρεάτια που συγκεντρώνουν τα όμβρια ύδατα σε όλο το μήκους του δικτύου όμβριων, από τα ψηλότερα σημεία του μέχρι το Μπούνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου